петак, 2. март 2018.

Vredni pažnje - Medeni poklon - medenjaci


Nakon ne baš tako prijatne, zimzelene nedelje, redno je da malo ugrejemo čula slasnim zadovoljstvima kojima nam se predstavlja današnja rukotvorka vredna pažnje.

U čarobnom svetu o kojem ćete danas čitati, nastaju medenjaci koji na prvi pogled ostavljaju bez daha. Koji mame i inspirišu, a s druge strane svakome bude žao da jednim olakim grizom uništi ta mala umetnička dela, slobodno mogu tako da ih nazovem, a sa čime ćete se sigurno složiti i vi, moji dragi čitaoci.

Dobrodošli u Medeni poklon! I pripremite se za slastan dar na kraju teksta. O tome vam pričam!


Svoje ukusno stvaralaštvo predstavlja nam vešta i kreativna Marina.


1. Šta nastaje u svetu Medeni poklon i ko je njegov glavni kuvar?

Miris i ukus kolačića sa medom i karakterističnom mešavinom začina svakog od nas vraća u detinjstvo. U Medenom poklonu nastaju medenjaci  koji nas upravo vraćaju u detinjstvo i to najčešće za praznike kao što su Nova godina ili Uskrs, ali su sve češće deo slatkih stolova za dečije rođendane, svadbe, veridbe, pa i unikatan handmade poklon za slave i mnoge druge događaje. 





Ja ih često nazivam šećernom umetnošću. Nijedna druga poslastica ne pruža tako velike mogućnosti za izražavanje kreativnosti kao medenjaci, a kada imam inspiraciju onda se jave nove ideje kojima nema granica. Iako nisam imala prevelika očekivanja od pravljenja medenjaka, veoma brzo su postali nezaobilazni ukusan detalj rodjendana, slava, praznika, tematskih večeri, svadbi i sl. Tako da je hobi vremenom postao isplativ. Počela sam veliku pažnju da posvećujem pakovanju, pa sad postoji mogućnost izrade medenjaka u celofanskoj kesici, teglicama različitih veličina, kartonskim i plastičnim kutijama različitog dizajna.





2. Od kada se baviš stvaranjem svojih ukusnih rukotvorina i šta ti je najveća motivacija u tom radu?

Pravljenjem medenjaka se bavim tri godine. Prve sam napravila za praznik Mladence 2014. godine i za mene je to predstavljalo nesto posebno. Od tad je to postao moj hobi, ali i beg od svakodnevnih obaveza koje imam. Pošto je to sad postao svojevrstan posao, počeo je da iziskuje mnogo više vremena i poštovanje rokova pa ponekad bude prilično naporno, pogotovo kada imate još jedan par malih ruku koje žele u svemu da učestvuju pa se hobi/posao ponekad premeste za kasne večernje sate.





3. Gde se tvoji medenjaci mogu kupiti, pogledati? Ko su ti najčešće mušterije?

Medenjaci se mogu kupiti direktno od mene i to preko FB stranice Medeni poklon – medenjaci i Instagram profila i vrlo uspešno stižu do vas putem pošte. Često objavljujem fotografije tako da potencijalni zainteresovani mogu videti kako izgledaju. Takođe, za veće količine izrađujem uzorke pa potencijalni kupci medenjake mogu i probati.




4. Na koji svoj rad (ili radove) si posebno ponosna?

Na svaki koji pravim sa svojim dvogodišnjim sinom Jovanom u iščekivanju još jednog malog pomoćnika koji će mamu osnažiti da svaki posao koji započne sa elanom završi. Ponekad (u poslednje vreme sve češće) to budu velike količine, a kako sve radim sama (uključujući sina) od mešenja, pečenja, ukrašavanja do pakovanja, svaki rad koji dovedem do kraja me učini ponosnom.



5. Šta bi poručila svojim budućim konzumentima? Zašto su tvoji medenjaci najukusniji? Zašto da poslastice za različite povode kupuju baš od tebe?

Pošto sam pasionirani ljubitelj medenjaka, mnoge sam probala i poručila bih da se fotografija vrlo često razlikuje od stvarne slike kolačića. Takodje, ukusi vrlo često variraju od proizvođača do proizvođača. Bude tu i puter keksića koji se u mnogome razlikuju od medenjaka. Baš zbog svih ovih navedenih činjenica, Medeni poklon medenjaci su izradjeni od najkvalitetnijih namirnica domaćeg porekla. Začine takođe biram sa veoma velikom pažnjom. Ono što je meni isto veoma bitno jeste da svaki medenjak treba da bude uredan i precizno našaran. Da su boje usklađene a zahtevi konzumenata ispunjeni. Tako da ja svoje medenjake pravim upravo po svojoj meri, ali u dogovoru sa potrošačima koji na kraju uvek budu zadovoljni.

I obećani poklon za kraj! Medenjaci nalik ovima na slikama ispod, koji će biti napravljeni neposredno pred slanje srećnom dobitniku.




Kako bi poklon došao možda baš u vaše ruke potrebno je samo da:


2. da zapratite @medenjaci_medeni_poklon na Instagramu (naravno, ukoliko imate Instagram)


4. da zapratite @otomevampricam na Instagramu


6. i da ostavite bilo koji komentar ispod ovogposta na Facebook-u, kako bi dobili svoj broj za Random izvlačenje.

Darivanje traje do objave narednog teksta u ovoj rubrici, tačnije do 09.03. do kraja dana, a sutradan saznajemo ko je imao najviše sreće. Zbog komplikacija prilikom dostave nagrade, darivanje je otvoreno samo za teritoriju Srbije, kao i za sve one širom sveta koji poklon mogu primiti na nekoj adresi u Srbiji. Troškove poštarine snosi darodavac. Srećno svima!

Marini se od srca zahvaljujem na svesrdnom otvorenošću za saradnju i sa uverenjem da ste i ovog puta uživali isto kao i prošle nedelje kada nam se predstavila Cape Art mala papirna radionica,  puno vas pozdravljam, a narednog petka pripremite se za novog rukotvorca vrednog pažnje! A vi rukotvorci koji se i dalje dvoumite, prijavite se. Kako bi bili deo rubrike Vredni pažnje, nisu vam potrebna nikakva finansijska sredstva. Sve detalje oko prijavljivanja možete naći u postu Dobrodošli u projekat ’’VREDNI PAŽNJE’’ . O tome vam pričam!

Milica 

Update 10.03.2018. u 22:36h

Najviše sreće da osvoji Medene poklon medenjake imala je...



Spomenka Bojanovic! Moje iskrene čestitke Spomenka i molim te da mi svoje podatke (ime, prezime, punu adresu i kontakt telefon) pošalješ u inbox O tome vam pričam stranice kako bih ih što pre prosledila kreativnom darodavcu. Ostalima hvala na učestvovanju i želim vam više sreće u ovonedeljnom darivanju. O tome vam pričam! 


3 коментара: