недеља, 27. март 2016.

Ukusni i praktični noviteti na našoj prehrambenoj planeti

Ne znam kako vi, ali ja ljudi padam na sve novitete koji se dogode u našoj prehrambenoj industriji. Novi proizvodi me prosto mame i uživam u njihovoj degustaciji. Posebno se radujem kada se pojavi nešto što mi se već posle prvog kušanja nađe na listi omiljenih proizvoda.
Zbog ovog mog afiniteta budite spremni na postove ovog tipa i u budućnosti, a šta se grickalo i šta je zauzelo ponosno mesto u mojoj kuhinji, o tome vam pričam.
U pitanju su tri proizvoda. Dva iz Jaffa sveta, a jedan iz Nestle-a, tj. nekadašnjeg Centroproizvoda.


Prvo ću da vam pričam o novom O’Cake keksu sa integralnim pšeničnim brašnom i belgijskom čokoladom. Volim sve O’Cake ukuse, ali ovaj novi me je posebno oduševio. Hrskaviji je, nakako ostavlja utisak da je manje sladak i zuzetno je bogat čokoladom koja je fantastična i daje mu posebnu čar. Kutija novog O’Cake-a je primamljivog dizajna, a ovo ukusno zadovoljstvo sigurno će svima koji poste biti veran saveznik u nastupajućem periodu, jer nema šanse a da vas ne privuče natpis ’’posno’’ ispod natpisa ’’čokolada’’! :) Novi O’Cake od mene ima jedan veliki plus i hvala mu na tome, jer stvarno ume da probudi prirodno u meni!



Drugi na listi u ovom postu je Tak Pikant slani kreker - nikad tako hrskav! Ne preferiram pikantne stvari, ali ovaj ukus može da prođe zahvaljujući tome što efekat pikantnosti ne pravi ljuta paprika, već paradajz. Pored paradajza tu su i slatka paprika, crni luk, origano, beli luk. U odnosu na klasične Tak krekere ovi pikantni su tanji i logično crvenkastiji, ili bolje reći narandžastiji. Odlični za grickanje na žurkama i drugim okupljanjima, prva pomoć kada na kratko treba da se utoli glad, a postaju ozbiljan zalogaj kada se između dva krekera stavi listić sira, šunkica i tanko narezani kiseli krastavčić.



Predstavljam vam i Začin C poklon kutiju. Inače obožavam limene kutije jer fino čuvaju svežinu hrane i začina, a super su i kao detalj u kuhinji, pa zato svi koji me dobro znaju često mi ih poklanjaju. Tako sam i ovu divnu limenkicu dobila od sestre. Sviđa mi se njen dizajn, tako su vesele i slatke ove žute povrćkice i biljčice na tamno plavoj podlozi, jedino što bih možda volela da nema ove trake po sredini na kojoj piše ’’poklon kutija’’. Mislim da bi bila dovoljna samo mašna, jer ’’poklon kutija’’ već svakako stoji ispod naziva ’’Začin C’’. Mada i ovako može da prođe. Uz kutiju se dobija i 500 gr Začina C i cena joj je vrlo pristupačna. Došla je u moju kuhinju u pravo vreme, sigurno će biti dugogodišnja kućica Začinu C i autentičan detalj koji je započeo karijeru ovih dana, a čiji se kraj ne nazire. Vrlo je verovatno da će je naslediti mlađe generacije, kao što sam ja nasledila jednu divnu konzervu koju je pre mnogo godina koristila moja svekrva. Živi bili pa videli!



To bi za sada bilo to. Koji od ovih proizvoda je ostaivo utisak na vas i da li ste dobili želju da nešto od ovoga probate ili imate? 

Do naredne degustacije i govorancije, 
pozdravljam vas,

Milica

4 коментара:

  1. Obozavam TAK ali onaj klasicni...ne mogu da zamislim dan bez njega...

    ОдговориИзбриши
  2. Doneo je i moj muz tu plavu kutiju :D ja sam volela one okrugle od keksica... ali su sve nekako nestale-uopste nemam pojma kako nestadose.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene moja već odlično služi! :)
      Aaaaa, znam, to su one kutije od danskog peciva, tj. keksića, ima ih i moja mama dve, u njima čuva kesice praška za pecivo, vanilin šećera,... Tako me rado sete na detinjstvo. :D Viđala sam ih pre nekog vremena u Tempu, verovatno ih i sada ima. Baš ću da obratim pažnju prvom prilikom kada budem išla :)

      Избриши