недеља, 13. март 2016.

Nije za bacanje

Da li vam se dogodilo da vam neki novi komad odeće već posle nekoliko pranja postane stara stvar, a glavni krivac za to su mali ružni čvorići koji se pojave najčešće na rukavima, nogavicama i onim delovima koji trpe najveće trenje?
Da postoji izuzetno jednostavno rešenje za ove ružne ’’ukrase’’ na garderobi i da ona nije za bacanje, o tome vam pričam.

Predstavljam vam Čupka, malog, ali moćnog spasioca ućebanih stvari. Zahvaljujući dvema baterijama od 1.5 V koje ga pokreću, on je pravi borac. Učini da nam dragi komad garderobe ne završi karijeru, već ga podnovi i samim tim ga učini duplo omiljenijim. I što je još bolje, dosadni čvorići se više nikada ne pojavljuju!  






Specijalno za ovaj post ja i moja ćerka šišale smo njene trenerkice. Na prvoj i drugoj slici su trenerke pre, na trećoj i četvrtoj trenerke posle tretmana, hoću reći nove trenerkice.






Primećujete razliku? :) 

Dragog nam gospodina Čupka kupila sam pre sto godina u Eurosalonovom Home Centru, ne sećam se koliko sam ga tačno platila, ali znam da je bilo nešto simbolično. Ma koštao je živo džabe , s’ obzirom koliko nam je samo do sada stvari spasio! I još uvek je u punoj snazi. Jeste da fino guta baterije, pa  vam zato iskreno preporučujem  da uzmete one punjive. U startu jesu skuplje, ali se ipak isplate jer imaju duži rok trajanja od običnih. Naravno, za njih morate imati i punjač za baterije. Pretpostavljam da i dalje može da se nabavi na mestu gde sam ga ja kupila, a vrlo je verovatno da ga imaju sve P.R.C. radnje, s’ obzirom da je Čupko njihova proizvodnja, kao i skoro sve na našem tržištu. :)

Još jedna pohvala za Čupka je ta što je vrlo interesantan i bezbedan za decu, pa ona kroz igru, a zahvaljujući njemu, obavljaju jednu korisnu stvar. I izuzetno su srećna i motivisana kada vrlo brzo ugledaju plodove svoga rada. Ipak, ne bi trebalo ostavljati ih bez nadzora jer se određeni delovi aparata vrlo jednostavno rasklapaju i odvrću, pa se ne daj bože može desiti, ako je dete radoznalo i spretno, da odvrnu ovaj rupičasti metalni deo ispod kojeg su nožići.


Što se održavanja tiče, veoma je jednostavno. Verujem da ste primetili na slici da Čupkova prozirna posudica ima neku sadržinu u sebi. To su upravo ošišani ostaci sa treneraka. Posudica se lako otvara, ostaci bace, ona se potom ispraši, a bilo bi najbolje kada biste imali neku mekanu četkicu (nalik onima koje smo koristili na likovnom u školi) i njome fino očistili aparat od upornih dlačica koje se bukvalno pretvore u prašinu. I to je cela filozofija!

Dok nisam imala Čupka nisam mogla ni da pretpostavim da jedna naizgled smešna stvar može da bude od tolike koristi. Zato je ovaj mali pomoćnik među prvima na mojoj listi praktičnih stvari koje mi olakšavaju život. I zbog toga Čupka od srca preporučujem svima vama! 

Do narednog posta, pozdravljam vas,
Milica

7 коментара:

  1. Super a nisam sigurna da bih ga kupila -tacnije sigurna sam da ne bih jer se trudim da ne kupujem trice ali si me ubedila u suprotno ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi, nekad ono što izgleda kao trica nadmaši ono za šta nikada ne bi rekli da to jeste. :)

      Избриши
  2. Imam ovo čudo iz Tv shopa sam dobila uveliko spremam post ili video al ne postižem :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mnogo dobar stvarcica kod mene je jedan koji je svakako stricina koja zivi u Makedonija slucajno zaboravila,nekoliko bluza sam podnovila i moram priznati nedostajace mi kad ga odnese.

    ОдговориИзбриши