уторак, 5. април 2016.

Šargarepo, kolač praviš lepo

Da li ste ljubitelj povrća? Da li povrće vole vaša deca? Svi znamo koliko je ono zdravo, ali nažalost nije svima i toliko omiljeno. U ovom postu glavnu ulogu igra šargarepa. I da sada ne bih prepisivala koje su sve blagodeti šargarepe i zašto je treba konzumirati što češće, skoknite na Lifepress magazin i natenane iščitajte jedan koristan tekst o ovoj povrćkici divne boje.

Slika preuzeta sa sajta http://toyuru.deviantart.com

A da šargarepa ne mora da se konzumira samo u svežem i kuvanom obliku, već da od nje može da se napravi izuzetno ukusan, jednostvan i jeftin kolač, o tome vam pričam.

Kolač od šargarepe

Potrebno:
4 jaja
2 čaše šećera
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
1/2 kesice mlevenog cimeta ili 1 kašičica začina za medenjake
1/2 kg sitno narendane šargarepe

Ukrašavanje:
čokoladna glazura ili šećer u prahu

Priprema:
1. Umutiti 4 jaja sa dve čaše šećera, dodati 2 čaše brašna, 1 prašak za pecivo i polovinu čaše ulja. Umućenoj masi dodati kašičicu začina za medenjake ili pola kesice cimeta, a na kraju pola kilograma sitno narendane šargarepe. Sve lepo promešati.

2. Sipati u manju tepsiju prečnika do 35cm i peći 35 minuta na 180 C.

3. Ispečen kolač odozgo ukrasiti čokoladnom glazurom ili šećerom u prahu.

4. Uživajti u svakom zalogaju :)

Napomena: za merenje sam koristila čašu od 200ml



Volim ovaj recept zato ušto u njegovoj pripremi ne može da se pogreši, kolač je izuzetno ukusan i deca ga obožavaju. A posebno ga preferiram zato što za njega uglavnom, u po dana, u po noći, već imate sve potrebne namirnice u kući i možete ga smućkati neočekivano, na zadovoljstvo ukućana svih i gostiju neočekivanih. :)

Ako sam nekoga od vas kojim slučajem motivisala da isproba šargarepasti kolačić, javljajte utiske, radoznala sam da ih čujem.

Slika preuzeta sa sajta http://spasmofantenreturns.deviantart.com

Do narednog posta, šaljem vam puno narandžastih pozdrava,
Milica



4 коментара: