петак, 19. јануар 2018.

Vredan pažnje - Zizin čarobni svet od vunice

Pre predstavljanja prvog rukotvorca u rubrici ''Vredni pažnje'', moram pre svega da se zahvalim svima vama, i rukotvorcima i onima koji su mi predlagali brojne rukotvorce, na velikom interesovanju i neizmernoj podršci koju sam dobila pokrenuvši ovaj projekat. To mi je dalo nadu da se u današnje vreme prave vrednosti ipak cene i da ćemo, udruženim snagama, uspeti da istaknemo i dignemo na tron one koji su zaista vredni pažnje. Hvala vam od srca na tome! 

Ovom prilikom, vodim vas u jedan čarobni svet. Svet koji stvaraju vredne ruke jedne mlade žene, koja je prvo naučila da plete, pa tek onda da piše. 

Dobrodošli u Zizin čarobni svet od vunice! O tome vam pričam!



Već na prvi korak osetićete čaroliju. Uvidećete da svaki izrađeni predmet priča svoju priču, da poručuju jasnu poruku, da pored toga što greje glavu, vrat, ruke,... prvenstveno greje srce i dušu. Igrom slučaja, iliti bolje reći igrom života, Suzanu, koja je kraljica ovog sveta, poznajem lično i mogu samo da vam garantujem da je sve ono iza čega ona stoji sinonim za kvalitet, originalnost, mekoću, ili kratko i jasno - sinonim za sreću. U nastavku Suzana odgovara na nekolko mojih pitanja i predstavlja vam sebe i svoj rad. 



Uživajte, a na kraju teksta se pripremite i za jedan čarobni poklončić

1. Šta nastaje u svetu ’’Zizin čarobni svet vunice’’ i ko stoji iza njega? 
Da se prvo predstavim, pa da vas povedem u moj šareni svet od vunice. Zovem se Suzana Arsić, diplomirani sam biolog-ekolog koji je od malih nogu impresioniran starim zanatima, tradicijom, etno muzikom, folklorom. Pošto dolazim iz sredine gde se heklanje, pletenje i vezenje uči kad i čitanje i pisanje, ljubav prema ručnom radu datira još iz detinjstva. 





2. Od kada se baviš stvaranjem svojih divnih rukotvorina?
Ove moje veštine počinju da budu hobi od pre 5 godina, kada sam odlučila da se pozdravim sa cigaretama i zavisnosti koje one stvaraju. Kako bi lakše prebrodila krizu odlučila sam, da umesto stalnog grickanja semenki, uposlim ruke heklicom i vunicom. Tako su krenule da nastaju moje kape i šalovi sa likovima iz crtaća, rukavice, torbe, radim i šnalice i priveske, raznovrsne popkice, trake za kosu, haljinice za bebe, i na kraju sam ovladala tehnikom heklanja lutkica, tzv. "amigurumi" na koje sam najviše ponosna, zato što je svaka nova lutkica priča za sebe. 



3. Šta ti je naveća motivacija za tvoje stvaralaštvo? 
Ono što me motiviše je oduševljenje i vriska dece kad vide neke od mojih lutkica i kad po gradu vidim ljude i decu koji nose ono što su moje ruke isplele ili isheklale. 



4. Gde se tvoji radovi mogu kupiti, pogledati? Ko su ti najčešće mušterije? 
Moji radovi se mogu pogledati na Fejsbuk profilu i stranici, na Instagramu, kao i na mnogim etno sajmovima i manifestacijama širom Srbije, koje posećujem tokom godine. Najčešće od mene kupuje ženska populacija, majke sa malom decom, tinejdžeri, kao i devojke i dame u ozbiljnijim godinama. 




5. Šta bi poručila budućim poštovaocima svog rada? Zašto da kupuju baš od tebe? Zašto da nose i koriste baš ono što ti stvaraš? 
Ono što mogu da poručim mojim potencijalnim mušterijama da će za pristojan novac dobiti unikatni komad garderobe od kvalitetnog prediva u čiju je svaku petlju utkano puno ljubavi. Moje lutkice su rađene od pamucnog konca, punjene silikonskim punjenjem, fine, meke, bezbedne za vaše mališane.

I za kraj, Nezaustavljiva Suzana, novi superheroj sa magičnim iglama, ima poklončić za nekog od vasU pitanju je predivna maca u obliku srca, što na ljubav zove i poručuje da, ako stvarno verujemo u sebe, zaista možemo da ostvarimo snove! 

Kako bi maca došla u vaše ruke, potrebno je samo:

  1. Da lajkujete stranicu Zizin čarobni svet od vunice i Suzani pošaljete zahtev za prijateljstvo na FB profilu Suzana Arsic
  2. Da zapratite Suzanu na Instagramu
  3. Da lajkujete FB stranicu O tome vam pričam
  4. Da podelite ovaj post javno na svom profilu  
  5. I da ostavite bilo koji komentar ispod ovog posta, na osnovu kojeg dobijate broj za Random izvlačenje. Možete mi recimo napisati kakav je utisak na vas ostavio Zizin čarobni svet od vunice, ma šta god vam volja. 
Darivanje traje do objave narednog teksta u ovoj rubrici, tačnije do 26.01. do kraja dana, a sutradan saznajemo ko je imao najviše sreće. Zbog komplikacija prilikom dostave nagrade, darivanje je otvoreno samo za teritoriju Srbije, kao i za sve one širom sveta koji poklon mogu primiti na nekoj adresi u Srbiji. Troškove poštarine snosi darodavac. Srećno svima!

Nadam se, ma iskreno verujem, da je ovo putešestvije ostavilo dobar utisak na vas! Suzani do neba hvala na divnoj saradnji, a vi se narednog petka pripremite da upoznate novog rukotvorca. O tome vam pričam i pozdravljam vas!
Milica 

Update 27.01.2018. u 22:39h



Slučaj je odlučio da i drugi izvučeni broj ove večeri bude broj 3. Po tom redosledu je komentar ostavila Katarina Kecic. Od srca ti čestitam Katarina i molim te da mi svoje podatke (ime, prezime, adresu i kontakt telefon) pošalješ u inbox stranice O tome vam pričam, kako bi lepotica maca što pre došla u ruke tvoje ćerke. Ostalima više sreće drugi put, jer, verovatno ste do sada već shvatili, skoro svake nedelje će vas na blogu očekivati lepa nagradica. O tome vam pričam! ;) 



21 коментар:

  1. Predivni radovi,narocito zivotinjice,prelepo i originalno

    ОдговориИзбриши
  2. Divno! Otkrivena jos jedna vredna paznje!

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka cast,radovi su prelepi,narocito pletene igrackice a ova maca je kao stvorena za moju cerkicu Andreu koja je,malo je reci luda,za mackama <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Želim ti puno sreće u izvlačenju, Katarina! <3 Tvoj broj za izvlačenje je 3.

      Избриши
  4. Pokloncic idealan za zaljubljene ��❤ Svaka cast Suzani, divni radovi ❤

    ОдговориИзбриши
  5. Stvarno divan pokloncic,I ja heklam pa Sam se bas odusevila,macom a I porukom koja ide uz nju.

    ОдговориИзбриши
  6. Pratim njen rad odavno i sve je divno 😍💖

    ОдговориИзбриши
  7. Bas je sve lepo i bas mi se svidja,ja sam ljubitelj takvih radova!💖💖💗

    ОдговориИзбриши
  8. Divna Suza! A i jedan od modela mi je poznat :)

    ОдговориИзбриши
  9. Mnogo lepo je sve, ali najviše mi se sviđaju rukavice i bebeće stvarčice!
    Zaista za svakoga ima po nešto, lepo, mekano, nežno...savršeno! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Katarina na divnim rečima i zapažanjima! Tvoj broj za izvlačenje je 9.

      Избриши
  10. Bivši i ja smo prekinuli prije godinu i 2 mjeseca, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali me maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki dan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bio sam jadan u životu pa sam zaplakao sestri i rekao joj svoj problem i rekao da zna za moćnu čaroliju bačenu dr apatu koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi više od svog prekrasnog djela. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On ti može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem njegovog vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

    ОдговориИзбриши