четвртак, 20. јул 2017.

#2 Šta čitate svojoj deci?


Na red je došao post u kome vam, po drugi put, predstavljam knjige koje s punim pravom mogu da budu nosioci titule ''bukmarker mog detinjstva''.

’’Ivica i Marica’’ i ’’Ezopove basne’’, o tome vam pričam u nastupajućim redovima.



Ove dve divne knjižice dolaze nam iz Male Lagune (serijal ’’Korak po korak''). Fantastično ilustrovane, nadasve poučne, bude maštu, odlične za vežbanje čitanja kod budućih prvaka jer su odštampane krupnim ćiriličnim fontom, privlačne i manjoj deci jer svaka slika u knjigama prosto mami i podstiče na brojna pitanja,...



Kao jedna od omiljenijih štiva u kućnoj biblioteci mojih mališana, veoma često se čitaju i prelistavaju, rado se preporučuju vršnjacima i idealan su rođendanski poklon.

Sadržina priče ’’Ivica i Marica’’ svima je više nego poznata. Delim sa vama sliku sadržaja knjige, da vam malo čačnem radoznalost i uverim vas da je možda baš ova knjiga sledeća koju vaša deca moraju imati. 



Što se basni tiče, kako ih ne bih nabrajala, takođe sam uslikala sadržaj. Nama su recimo najomiljenije ’’Pas i kost’’ i ’’Lav i miš’’. A koje basne vole vaša deca?






Svaka basna ima svoju pouku, to se podrazumeva, ali u ovoj knjizi pouka je izvučena na kraju svake basne, što u nekim knjigama nije slučaj. Ovako, kada dete pouku pročita, dovede se u razmišljanje i zaključivanje, pa onda dolazi kvalitetno utemeljivanje pravih životnih vrednosti i oblika ponašanja.

Serijal ’’Korak po korak’’ broji još pregršt fenomenalnih izdanja, od priča o čudovištima, vešticama i zmajevima, preko Puta oko sveta za 80 dana, Olivera Tvista, Robinzona Krusoa, do fantastičnih naslova iz sveta mitologije.

Eto razloga da što pre, a korak po korak, upoznate svoju decu sa likovima koji su neizostavni pratioci svačijeg odrastanja i obogatite im policu detinjstva onim što je zaista vredno njihove pažnje i sećanja.

Na kraju ostaje da vam samo poručim - uživajte u čitanju! :D

Pozdravljam vas do narednog posta, 
Milica

1 коментар:

  1. Odličan izbor, jedva čekam da Ivanu čitam i basne, za sad samo bajke iako ne razume ni to vidim da voli hehe :).

    ОдговориИзбриши