четвртак, 22. децембар 2016.

Kad praznici zamirišu, na aktivnost u kuhinji čarobno inspirišu

iliti Mafini sa orasima i jabukama


Da li ste već osmislili šta će se naći na vašoj prazničnoj trpezi? Da li ste okoreli tradicionalista ili pak više volite da ekseprimentišete? U ovom postu dajem vam jedan predlog za pripremu ukusnih mafina kod kojih se prepliću tradicionalni ukusi i primamljivi mafinski trend. Tako da ova 2 u 1 kombinacija nema šanse, a da nekome ne prija.

Kako se pripremaju mafini sa orasima i jabukama, o tome vam pričam.


Potrebni sastojci: 
100 gr maslaca
2 jaja
2 dl pavlake (ili jogurta)
6-7 kašika mleka
200 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
250 gr brašna
kesica praška za pecivo
3 izrendane jabuke
100 gr krupnije sečenih oraha


Priprema: 
Maslac penasto umutiti sa vanilin šećerom i običnim šećerom. Postepeno  dotavati jaja, pavlaku i mleko. Kašikom sipati izrendane jabuke i dobro promešati. Izmešati prašak za pecivo sa brašnom i lagano dodavati u prethodnu smesu, kašiku po kašiku. U kalupe za mafine staviti korpice za pečenje, pa u njih sipati pripremljenu smesu. Staviti najpre jednu supenu kašiku smese, u sredinu orahe, pa odozgo još smese. Peći 20 minuta na 200 stepeni.

Jednostavno, složićete se? Ukoliko odlučite da ih spremate, bacite po koju sličicu na Facebook stranicu bloga, da malo razmenimo iskustva. A ako ih pripremite za nekog posebnog, pa ih upakujete kao na slici ispod, eto i divnog novogodišnjeg poklona. :) Narednih dana očekujte i post kako da vrlo lako sami napravite ovakvu papirnu kesu za poklone od običnih dnevnih novina. Čitamo se! 


Pozdravljam vas do narednog posta,
Milica

4 коментара:

  1. Volim jabuke u kolacima -cak jedan ima i slican sastav kao tvoji mafini-samo sto ja u sve sto ima jabuku stavljam i cimet. Kesa je preslatka .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jasmina :) Pa mislim da bi cimet ovde tako dobro došao. Hvala za predlog! <3

      Избриши
  2. Vvolim i ja ove kolacice,mada stavljam i cimet kao i Jasmina,cesto ih pravim.

    ОдговориИзбриши