петак, 2. фебруар 2018.

Вредно пажње - КњигралиштеOд данас, па целе наредне недеље, моћи ћете да читате веселичасте редове о једном игралишту, бићу слободна да кажем и уточишту за сва искрена и отворена срца и надасве моћном свету који је итекако у стању да обоји дан свакоме ко је рад да му тај исти дан буде декорисан најлепшим бојама.

Завирите у свет где се стихови и риме к'о најлепше перлице нижу, где аутентичнe илустрације посебну причају причу, где играчке нису скупа на батерије кола, ни лутка рашчовечене фаце, већ онакве какве заправо требају бити. Спремне да подстакну креативност, распламсају машту и креирају једно дивно, незаборавно детињство.

Нека ваша деца захваљујући управо свему наведеном, а посебно упакованом у два дивна штива, читање и писање савладају к'о од шале! Моје дете је живи пример да нам је свет о коме овде читате био изузетан подстицај, а рекла бих и савршена основа за будуће успешне и задовољством испуњене дане у које само прегршт лепих ствари може да стане!

Добродошли у Књигралиште! И не пропустите прилику да у име својих малишана освојите Лепотанчиће који су итекако спремни да их на један посебан начин уведу у свет линија и слова! О томе вам причам!


Књигралиште вам пуна срца представља принцеза на врху његовог тобогана, дивна Анђелка Елезовић. И моја вам је искрена препорука да се доообро задубите у сваку слику и илустрацију, како из овог поста, тако и убудуће на страницама Књигралишта, јер, верујте ми на реч, оно што се у овом свету може видети и прочитати, живот чини лепим на онај прави начин!

1. Књигралиште? Какво је то игралиште? И ко је принцеза што на врху неговог тобогана стоји? Какве све то играрије она нама кроји?  

Књигралиште је једно креативно удружење основано да подстиче децу, младе и одрасле да непрестано расту, уче, играју се и радују. Ту настају идеје, играчке и књиге за целу породицу, за разне развојне потребе наших малих и великих читалаца.

Принцеза на врху тобогана... Хм... То је више једна расејана уметничка душа која истински највише воли да проводи време са децом. По рођењу уметник, по образовању специјални педагог, по занимању реедукатор психомоторике са дугогодишњим искуством психотерапеутског рада...  И свашта вам спремам!  Блог са корисним садржајима на тему родитељства, одрастања, партнерских односа... Материјале и креативне идеје за рад са децом које сјајно стимулишу развој дечијих сазнајних, емотивних и креативних способности путем игре.2. Који мотив је био покретач за овај диван свет? Да ли и од када Књигралиште нашој деци у одрастању нуди неки преокрет?

Мотив је била потреба да се дугогодишње терапеутско и саветодавно искуство креативно преточи у књиге, слике, текстове и кратке објаве на фејсбуку и тако дотакне што више срца. Идеја је да омогућимо што већем броју родитеља, психолога, васпитача, учитеља и свима који се баве децом да добију нове идеје за квалитетно провођење времена са малишанима, након што обавезно понегују и своје унутрашње дете.

Књигралиште је дошло из света Маште на планету Земљу 14.2.2017. са циљем да улепша детињство многобројној деци и од тада даноноћно креира песмице, играчке, игре, задатке и инспиративне поруке. Многе од њих, још се спремају да буду објављене. Да, преокрет је загарантован!

3. На који начин нас Књигралиште мотивише? Како успева да и нас одрасле несебично инспирише?

Књигралиште подсећа своје читаоце на истину. Она је често сакривена, измењена или заборављена... Али сусрет са истином је лековит. То наши читаоци знају, осећају и искрено реагују. Такође, у Књигралишту нема разбацивања стручном  терминологијом. Највеће ствари се говоре простим речима тако да их разумеју сви. Наше објаве једноствано пољубе душу која је отворена за пољубац.
4. Шта је за Књигралиште посебна дика? Шта је његова слика и прилика?

Посебна дика су наше прве књиге за говорно - језички развој:  Лепотанчићи у свету слова и Лепотанчићи у свету линијаПисане и осликаване седам дугих година. Настале због дивне деце са којом сам радила. Стигло је много, много фотографија девојчица и дечака који свуда носе Лепотанчиће, чак и спавају са њима... Е, то су тренуци када је срце пуно, када свака непроспавана ноћ, ризици, успони и падови добијају пуни смисао!Слика и прилика Књигралишта је групица добрих људи, пријатеља који стоје иза тих књига. Они су ми несебично годинама помагали на све начине. Без њих, Књигралиште би остало само сан... Ја понекад превише живим у облацима а они су се много потрудили да све то постане технички видљиво и опипљиво! Да уђе у корице, на папир, да стигне до дечице!

5. Какву нам поруку овај чаробни свет шаље? 

Све наше поруке некако су уплетене око најлепших речи на свету - истина, љубав, вера, захвалност, милост, опроштај, стрпљење, смиреност, добронамерност, разумевање, част, раст, радост... Живот са њима је најлепши.
6. Да ли би Књигралиште и у будућности са сваким, ко је рад да закорачи на његово тло, у тандему да траје?

Наравно! За сва питања око књига или услуга, контактирајте нас на фејсбук страници Knjigralište или на office@knjigraliste.rs

Ваше Књигралиште

И за крај, Књигралиште има поклон за вас, тј. за ваше малишане. У питању је комплет књига о Лепотанчићима. Како би они дошли у руке баш вашег детета, потребно је:


1. да лајкујете FB страницу Knjigralište

2. да запратитe @knjigraliste na Instagramu

3. да лајкујете FB страницу О tome vam pričam

4. да поделите овај пост јавно на свом профилу

5. и да оставите било који коментар испод овог поста, управо овде на блогу (не на FB), на основу којег добијате број за Random извлачење. Уколико којим случајем не успевате да оставите коментар (што се некима дешавало) јавите ми се у инбокс странице O tome vam pričamпа ћемо покушати да решимо проблем. Могу ја, на пример, оставити коментар у ваше име. Договорићемо се  већ! ;) А уколико коментаришете анонимно, обавезно у коментару наведите ваше FB име, како бих касније, приликом извлачења, могла да проверим да ли сте испоштовали сва правила. :) 

Даривање траје до објаве наредног текста у овој рубрици, тачније до 09.02. до краја  дана, а сутрадан сазнајемо ко је имао највише среће. Због компликација приликом доставе награде, даривање је отворено само за територију Србије, као и за све оне широм света који поклон могу примити на некој адреси у Србији. Трошкове поштарине сноси дародавац. Срећно свима!

Анђелки се неизмерно захваљујем на отворености за сарадњу и са уверењем да сте и овог пута уживали исто као и прошле недеље, када нам се представио Dugmencetov Zeleni Kutak, пуно вас поздрављам, а наредне недеље се припремите за новог рукотворца вредног пажње. До тада, драги креативни ствараоци, будите слободни да се без устезања птијавите за учешће у наведеном пројекту, па да сви чујемо о вама. О томе вам причам!

Милица

Update 10.02.2018. u 15:34h

A Лепотанчиће осваја... ... мама која је друга по реду оставила коментар на блогу.  У питању је Sandra Perkov! Сандра, честитам ти од срца и молим те да ми своје податке пошаљеш у инбокс О tome vam pričam Facebook странице како би Лепотанчићи што пре стигли на вашу адресу. Свима осталима пуно хвала на учестовању и желим вам више среће у некој новој игрици. О томе вам причам! 

47 коментара:

 1. Pratim Knjigaliste vec duze vreme,Lepotancici su savrseni!

  ОдговориИзбриши
 2. Pa ovo je stvarno fenomenalno, nisam do sad videla nista slicno 😍

  ОдговориИзбриши
 3. O divnoo jedva cekam da Luka zaviri u svet lepotancica

  ОдговориИзбриши
 4. Prelepe misli, prelepe ideje.. Ja sam odusevljena a sigurna sam da bi i moj predskolac bio. Upisali smo se u biblioteku a oni tako organizuju kreativnu igraonicu koja pomaze deci da zavole knjige i biblioteku. Oni imaju Knjigoslava koji zivi u kucama ispod prozora biblioteke i svaki dan ga dozivaju..on je mnogo stidljiv i stalno sedi kod kuće i cita. Moja cerka je bila odusevljena Knjigoslavom :) Eto mozda ideje za neke buduće price. Srdačan pozdrav

  ОдговориИзбриши
 5. Zahvaljujem se na prilici da uzivam u ovom predivnom postu.

  ОдговориИзбриши
 6. Divna nagrada. Nije prvi put da vidim ove porukice,koje mi se najviše sviđaju,ali sad sam baš obratila pažnju. Tako lepa motivacija za maleni svet,baš ono što im treba kada su u nekoj nedoumici ili kada se tužni ����❤

  ОдговориИзбриши
 7. Knjigraliste pratim vec neko vreme na instagramu. Fenomenalno i jedinstveno! Ovo je divan poklon! ❤

  ОдговориИзбриши
 8. Aleksandra Nestorović2. фебруар 2018. 14:27

  Divan poklon ��

  ОдговориИзбриши
 9. Nama je svet Knjigrališta otkrila naša divna Jeka na čemu smo joj neizmerno zahvalni.

  ОдговориИзбриши
 10. Zahvalna sam na tome što sam vas pronašla! Sa velikim zadovoljstvom ćemo vas pratiti u najlepšem društvu, podelićemo našu sreću sa dragim prijateljima ♥️

  ОдговориИзбриши
 11. Svako citanje donosi neku radost i smirenost, vraca u nase detinjstvo... Svaka cast, samo tako nastavite!

  ОдговориИзбриши
 12. Pratim ovu divnu stranicu već dugo, i delim sjajne postove...jer je pravo zadovoljstvo gledati i čitati
  nešto ovako lepo...kreativno...maštovito, i u moru istog...toliko drugačije! :)

  ОдговориИзбриши
 13. Neverovatno! Milice, sa uzivanjem sa procitala tekst, a neverovatno je koliko ima kreativnih ljudi za treba da se cuje, na sva zvona! (Morala sam znak uzvika da stavim, ja sam odusevljena ovim, pa mi to dodje kao "znak odusevljenja). Drugacije i posebno, u moru istog i uniformnog, uvek glasam za jedinstvenost. Bravo! I ogrooomna podrska za ovo sto ti radis (ovo je iskreno), odlicna ideja, predstaviti ovako kreativne ljude na jednom mestu!
  Naravno da ucestvujem, igra je moj zastitni znak, odbijam da odrastem😊

  ОдговориИзбриши
 14. Petrini mama i tata vas prate... Divni ste! 😊

  ОдговориИзбриши
 15. Ovo je zaista fenomenalno <3
  Oduševljena sam :)

  ОдговориИзбриши
 16. Predivno je baš, uživala sam čitajući :-)

  ОдговориИзбриши
 17. Дивни су! Користим њихове идеје у настави врло често!

  ОдговориИзбриши
 18. Divno, za mog sincica, bas bi se obradovao

  ОдговориИзбриши