петак, 22. јул 2016.

Biraj Jacques Briochin (Žak Briošen) za dom tip-top udešen

Da li ste ljubitelj čišćenja po kući? Da li obaveze oko uređenja doma olako prihvatate ili aktivnosti ovog tipa obavljate teška srca? Verujem da je svako od vas bar jednom u životu pomislio kako bi mu dobrodošla kućna pomoćnica? Neko na koga može da se osloni i na koga u svakom momentu može da računa. Iskrena da budem, da finansijski razlozi i dozvoljavaju, ja nešto i ne bih bila oduševljena da mi neko nepoznat barata sa unutrašnjim vitalnim organima moga doma i čeprka po mom prljavom vešu. Ali zato vrlo rado prihvatam asistenciju u vidu kvalitetnih sredstava za čišćenje i to onih sredstava koja su prirodnog sastava, tim bolje ako na sebi imaju pečat koji to sve i potvrđuje. Iako obično alkoholno sirće i soda bikarbona znaju da budu dobri pomoćnici, gore promenuti proizvodi su u održavanju domaćinstva ipak nenadmašni, složićete se.

Jacques Briochin (Žak Briošen) prirodni proizvodi za domaćinstvo, o tome vam pričam.



Jacques Briochin je francuski brend prirodnih, univerzalnih i ekonomičnih preparata za negu domaćinstva koji se proizvode od 1919. godine u Bretanji. Brend je stvorio Renault Raoul, prodavac voska. Srž proizvodnog programa ovog brenda je čuveni Savon Noir (crni sapun) koji se proizvodi na tradicionalan način po receptu starom više od sto godina, primenom toplog postupka, na bazi lanenog ulja i isključivo od prirodnih sirovina odabranih sa najvećom pažnjom. Ostali proizvodi u asortimanu takođe su bazirani na prirodnim sirovinama i aromama (maslinovo ulje, mediteranska lavanda, borovnica,...) Žak Briošen vam sa lakoćom i osmehom pomaže u kućnim poslovima, nudeći efikasne proizvode za održavanje domaćinstva, pritom otkirvajući i raznorazne male, a izuzetno korisne i značajne trikove. Ovo su proizvodi sa istorijom, autentični i pravi, koji istovremeno ispunjavaju zahteve današnjih kupaca. Formule i postupke proizvodnje kontroliše ECOCERT, nezavisna francuska agencija za zaštitu životne sredine, što je dodatna potvrda da su Žak Briošen proizvodi prirodni i pouzdani. 
Asortiman Žak Briošen brenda sadrži proizvode za čišćenje kuće od poda do plafona. Proizvode koji su bez rastvarača, bez konzervansa, bez veštačkih boja ili optičkih izbeljivača, bez parabena, bez parfema. Krenuvši od Crnog sapuna koji tako odgovorno brine o svakom delu i predmetu naše kuće, preko sredstava za ribanje, za odmašćivanje, za izbeljivanje, za uklanjanje mrlja, za pranje veša, za čišćenje prozora, kupatila, do sredstva za pranje posuđa i ruku, na Žak Briošen prosto u svakom trenutku sa sigurnošću možete da se oslonite. 
Moja vam je iskrena preporuka da posetite sajt www.jacquesbriochin.rs, natenane se upoznate sa fantastičnim proizvodima nasmejanog gospodina Žaka i ne propustite priliku da ove izuzetne prijatelje za vas i vaš dom naručite online, po znatno povoljnijoj ceni u odnosu na cene u maloprodajnim objektima. Za porudžbine iznad 2000 dinara dobijate besplatnu dostavu, a osim Jacques Briochin Internet prodavnice i informacija vezanih za sam brend, na sajtu možete pronaći i brojne savete i trikove za uređenje doma. 



A u međuvremenu, dok krstarite po sajtu, u nastavku možete pročitati moje iskustvo sa dva Jacques Briochin proizvoda koja sam imala priliku da isprobam zahvaljujući generalnom zastupniku ovog autentičnog francuskog brenda.




Jacques Briochin crni sapun za kuhinju i nameštaj sa hlorofilom, na bazi lanenog ulja



Crni sapun za beli dom, slogan je koji prati Briošenov brend. Ali nisu u pitanju samo reči. Ovde glavnu ulogu na sceni uređenja doma zauzima efikasnost i osećaj zadovoljstva koji ne može da vas ne prati posle korišćenja ovog proizvoda. Primamljiva retro ambalaža, inače specifična za sve proizvode ovog brenda, osim estetskog, ima i praktičnu funkciju. Pogodna za ruku, sa uvek doborodošlom prskalicom, u pakovanju od 750ml koje će, čini mi se, trajati čitavu večnost,... Mislila sam da je Crni sapun stvarno crne boje. Prevarila sam se. U pitanju je providna penušava tečnost koja prosto mami da radite sa njom. Miriše na hlorofil. Sigurno se pitate kakav je to miris hlorofila? Bila bih srećna kada bih mogla da vam ovim postom, pored svog oduševljenja, prenesem i mirise, ali to je nažalost nemoguće. U Žak Briošenovom malom priručniku za održavanje domaćinstva piše da je to miris svežeg zelenog lišća. Ja bih ipak miris Crnog sapuna sa hlorofilom u trenutku prskanja okarakterisala kao miris mentol bombona, mentol žvaka. Svež i podstičuć. Lako se nanosi na željenu površinu, a učinak mu je vrhunski. Predviđen je za čišćenje kuhinjskih radnih površina, ploča šporeta, nameštaja i frižidera. Brzinski odmašćuje i ostavlja savršenu čistoću za sobom. Ja inače izuzetno volim da eksperimentišem, pa sam ga upotrebljavala i na mestima za koja nije namenjen. Njime sam čistila lavabo i podove, a on je bio više nego izuzetan i u tome. Kako tek onda čiste Jacques Briochin preparati namenjeni upravo za navedene površine, možete zaključiti. Nakon nanošenja Crnog sapuna i brisanja željene površine krpom ili sunđerom, istu površinu je potrebno isprati vlažnom krpom. A miris hlorofila (u početku najpribližnije upoređenog sa mentolom) koji se kućom širi posle završetka čišćenja, jeste isti onakav miris koji se oseća u kući nakon sečenja lubenice. Slatkasti miris osveženja. Prijatan miris koji se kasnije dugo zadržava u kući. 
Žakov višenamenski Crni sapun sam koristila i za skidanje mrlja. Kada imate jednoipogodišnjeg klinca koji je u fazi navikavanja da se samostalno hrani, fleke ne mogu, a da vam ne budu deo svakodnevice. Crni sapun se savršeno pokazao u borbi protiv masnih fleka, fleka od povrća, voća, čokolade,... Pre pranja veša bih ga aplicirala na mrlju, malo protrljala i potom veš oprala standardim postupkom. Veš je iz mašine izlazio bez mrlja i bez bojazni da će mesto gde je Crni sapun nanešen biti izbleđeno. Jer, ovaj prirodni čudotvorac je negovatelj i dobročinitelj svega čega se dotakne. I zato vam ga čista srca preporučujem!


Jacques Briochin tečni deterdžent za rublje sa marsejskim sapunom



Ovaj deterdžent napravljen je od sastojaka prirodnog biljnog porekla, na bazi maslinovog ulja i sa čuvenom prirodnom aromom marsejskog sapuna jedinstven je na našem tržištu. Ne sadrži veštačke boje, fosfate, optičke izbeljivače, niti druge hemijske aditive. Za one koji ne poznaju miris marsejskog sapuna, pokušaću da ga dočaram rečima. To je prijatan svež miris nalik blagom muškom parfemu, inspirativan miris, miris čistoće. Miris koji ćete obožavati na svom vešu. Izuzetno sam zadovoljna njegovim efektom pranja, kako mašinskog, tako i ručnog. Pogodan je za apsolutno sve vrste tkanina: za beli, crni i šareni veš, kao i za vuneni, svileni i bilo koju drugu vrstu veša. Osnovne preporuke za korišćenje kojih sam se pridržavala jesu: ne povećavajte temepraturu pranja i dozu deterdženta, izbegavajte poluprazne mašine. Koncentrovana formula ovog deterdženta efikasna je već na 30 stepeni, samo se držite preporučenog doziranja za tvrdoću vode kakva je ona u vašem domu. Ako niste sigurni da li je voda u vašem domu tvrda ili meka, postoje testovi kojima se to utvrđuje, a ako ste nedavno kupovali mašine za pranje veša ili posuđa, uz njih se dobijaju testeri za tu namenu. Tvrda voda posle isparavanja ostavlja kamenac, pa ukoliko imate borbu sa njim, odmah možete zaključiti kojeg je tipa vaša voda. Doziranjem deterdženta u skladu sa tvrdoćom vode štedite struju i novac i dodatno pomažete očuvanju životne sredine. Za uporne fleke stavite malo deterdženta pre pranja direktno na tkaninu i blago utrljajte. Rezulati su očekivano zadovoljavajući. 



Što se ručnog pranja tiče, ja inače ne preferiram ovu radnju zbog groznog abrazivnog efekta koji standardni praškovi za veš imaju na moje ruke. Međutim, uvek se nađe neki komad garderobe koji se mora oprati ručno. E, od kada imam ovaj tečni deterdžent, rado biram ručno pranje. Pored fantastičnog mirisa koji se nesebično širi, Jacques Briochin tečni deterdžent za rublje sa marsejskim sapunom se savršeno peni i odlično pere, a na rukama imam osećaj kao da ih perem omiljenim sapunom za ruke. Ma, čisto zadovoljstvo! Probala sam da veš operem i bez omekšivača - nakon sušenja bio je savršeno mekanast i mirisan. Ukoliko ipak preferirate omekšivače, Jacques Briochin u svom asortimanu ima i Prirodni hipoalergeni omekšivač za veš sa lavandom. Možete tek zamisliti te miomirise!? :)

I za kraj ću da navedem još samo nekoliko rečenica sa www.jacquesbriochin.rs sajta: 
Naše bake su bile praktične. Za čišćenje svog domaćinstva, tražile su pouzdana rešenja. Nije im bila potrebna 3D animacija da razumeju efikasnost sredstva za čišćenje. Imajući u vidu da zdrav razum treba da bude jači od marketinga, jasno je zašto Žak Briošen proizvodi i dalje traju i osvajaju poverenje novih generacija.



Da li ste vi koristili ili koristite neki od proizvoda iz ovog asortimana? Da li ste, čitajući ovaj post, dobili želju da ih probate ukoliko do sada niste? Ukoliko sam vas motivisala, rado bih čitala vaše utiske nakon njihove upotrebe.

Pozdravljam vas do narednog posta, 
Milica

Jacques Briochin Srbija Facebook stranici najlepše hvala na saradnji i ukazanom poverenju. 

U postu korišćeni tekstovi, informacije i fotografije sa sajta www.jacquesbriochin.rs i Jacques Briochin Srbija Facebook stranice, a tu je i nekoliko mojih autorskih fotografija.


4 коментара:

  1. Post mi se bas dopao,proizvodi su izgleda sjajni,pa jos prekrasni miris lavande,kome je tesko odoleti,nista oed ovoga nisam probala,ali sam uzivala citajuci i pozelela da probam,da motivisala si me hvala ti na tome kao i na divnom postu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tatjana, hvala tebi što me pratiš i garantujem ti, ukoliko se odlučiš da probaš Žak Briošenove proizvode, da će ti postati omiljeni i nezamenljivi:)

      Избриши
  2. Nisam ovo probala ali je cela prica jako interesantna-svidja mi se retro,prirodna formula i radionica je kao iz price,preslatko a jos ako su i proizvodi tako dobri onda cu ih rado isprobati.Nisam ni znala da to ima kod nas-hvala Milice <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Jasmina, hvala tebi <3 Mene su najpre privukle upravo divna ambalaža i prirodna formula. Ja sam proizvodima prezadovoljna, nadam se da će tako biti i kod tebe ukoliko odlučiš da ih isprobaš :)

      Избриши